Skid och löpsektion

Välkommen till VAIS Skidor/Löpning

Vi är klubben för alla, ung som gammal, otränad som tränad. Alla som gillar att motionera eller röra på sig. Vår VAIS stuga ligger i direkt anslutning till fritidsområdet Fylleryd och elljusspåret på 5km och trestugespåret på 11km. Här kan man promenera, springa och åka skidor. Vintertid ansvarar föreningen för spårning av skidspåren i Fyllerydskogen, Araby golfbana och Glasrikets golfbana. För många är målet något av loppen i Vasaloppsveckan dit vi brukar resa tillsammans med buss.

Kom gärna och träna i vårt tillgänglighetsanpassade utegym. Det finns två stycken. Ett vid VAIS torpet och ett vid fd Norrastugan på Norremark. För mer information om utegymet se flik More.


  • Årsmöte skid/löpsektion tisdag 24/1 kl 18.00 2023


  • VAIS loppet 23/5 kl 18.30. Förutom det vanliga loppet på ca 8,4 km kommer det även att finnas ett kortare lopp, ca 5 km. Du måste vara medlem i VAIS för att få delta i loppen. För mer information om medlemskap, se fliken ovan.


  • Häng med i vår "Kom i gång" grupp. Den riktar sig till alla som vill komma igång med träning. Det kommer att vara enklare funktionella övningar, kombinerad styrka och kondition. Målet är att kunna delta i vårt VAIS lopp på 8,4 km alt 5 km.

Var: VAIS gräsplan. Här finns tillgång till omklädningsrum och dusch/toa.

När: Första tillfället 28/3 2023

Tid: 18.00

Träningen kommer att vara på tisdagar i 8 veckor ca 1 timme/gång. Är du intresserad maila till maffog@gmail.se . Du måste vara medlem i VAIS för att få delta.