Nyhetsarkiv‎ > ‎

Gör en extra satsning mot Vasaloppet!

skickad 19 juni 2016 13:32 av Vais Skidor   [ uppdaterad 29 juni 2017 14:21 ]

VAIS AU är för dig som åkt Vasaloppet några gånger och nu vill satsa och utveckla din skidåkning ytterligare. Det är ett träningsupplägg som optimerar din träning efter dina förutsättningar genom ett individuellt träningsupplägg. Du ska bli sporrad till att ta nästa steg i din skidåkning.

Lämpligt mål för dig i VAIS AU är medaljtid (+50% av vinnartiden) eller topp 1 000 (herrar), topp 200 (damer) på Vasaloppet. Träningsdosen kommer ligga på fem timmar och uppåt i veckan.

VAIS AU innebär fyra träffar med den erfarna tränaren och längdskidåkaren Micael Elmblad. Mellan träffarna följer du en träningsplan som Micael anpassat speciellt för dig. Planen kommer att innehålla vad just du ska träna under olika perioder samt exempelveckor hur du kan lägga upp din vecka.

10 juli träffas VAIS AU i Gnosjö för träning en heldag, tester och träningsteori. Då kommer Micael också gå igenom din träningsbakgrund, dina mål och andra träningsförutsättningar. Därefter kommer du få en plan på hur du ska lägga upp din träning fram till Vasaloppet (för dig som inte kan den 10/7 kommer Micael ge en kortare introduktion kvällen den 6/7).

15 oktober, träff i Växjö för ytterligare en träningsdag med fokus på teknik.

30 december, gemensam träningsdag på snö. Om snö finns i Växjö sker det där, annars förläggs dagen så nära Växjö som möjligt t.ex. i Tranemo.

I januari/februari, är den sista träningsdagen. Återigen på snö och återigen så nära Växjö som möjligt. Exakt datum kommer att ges vid vår första träff.

Gruppen kommer att bestå av runt tio personer och ledas av Micael Elmbland. Micael har stor erfarenhet som tränare (bl a. tränare åt Oskar Svärd) och skidlöpare (14 starter i elitledet i Vasaloppet, 44:a som bästa resultat). Nu jobbar han som skidlärare på Skidelit GKC (Gnosjöandans kunskapscenter, Gnosjö) och leder Smålands elitsatsande seniorer.

Michael Elmblad, tränare (fd tränare åt bland annat Oskar Svärd) och skidåkare
(44 bästa resultat på Vasaloppet) leder VAIS AU.


Kostnad 3 000 kr för VAIS-medlem (medlemsavgift 200 kr/år). 3 500 kr för icke VAIS-medlem.

Observera: ev. resor, logi, spåravgifter etc. tillkommer beroende på var vi lägger våra träffar.

Förutom skidutrustning behöver du också ha tillgång till, rullskidor, stavar för skidgång och egen pulsklocka. 

Plasterna är begränsade och sista anmälningsdag 30 juni 2016.

Anmälan och frågor: niklas@backaberg.se


Comments