Nyhetsarkiv‎ > ‎Gamla nyheter‎ > ‎

Träning och kurser hösten 2018

Allround skidträning
Planeringen inför hösten börjar nu ta fastare former och vi kommer att köra barmarksträning på tisdagskvällar kl 18-19 med start den 28 augusti. Den träningen är öppen för alla oavsett konditionsnivå eller tidigare erfarenhet av skidåkning. 

Träningen är varierad och innehåller skidgång, styrkeövningar och löpning. När vintern närmar sig kommer vi också att träna rullskidor. När det blir snö åker vi förstås skidor. Träningen pågår fram till Vasalopppsveckan i början av mars.  Till denna träning behöver du inte anmäla dig, det är bara att dyka upp. Kostnaden för träning under hela säsongen är 500 kr. För deltagande krävs också medlemskap i VAIS.

Tränare är certifierade skidcoachen Lars-Göran Ström. 

Vid frågor är ni välkomna att kontakta Göran Sjöbeck via mail: goransjobeck@hotmail.com

Även hösten 2018 kommer vi att erbjuda rullskidkurser. Vid rullskidåkning är det ofta lättare att göra ett passande träningsupplägg om deltagarna har likvärdiga förkunskaper. För att var och en ska kunna få den hjälp som krävs bör inte heller grupperna vara för stora. Vi kommer därför att ha en nybörjarkurs och en fortsättningskurs. Kurserna omfattar sex entimmespass på torsdagskvällar och deltagarantalet är maximerat till åtta i varje kurs. För dig som inte tidigare åkt rullskidor är nybörjarkursen en mycket bra möjlighet att komma igång. 

Mer information och ett anmälningsformulär kommer inom kort. 

Comments