Skidträning hösten 2017

skickad 29 juni 2017 15:07 av Vais Skidor   [ uppdaterad 29 juni 2017 15:28 ]
Nu är det inte lång tid kvar innan VAIS skidträning sätter igång. Jämfört med tidigare år genomför vi nu vissa förändringar.  Vi kan nu erbjuda träning på rullskidor i mindre grupper och med mera individuell coachning för både nybörjare och mer erfarna åkare. Följande träningsmöjligheter kommer att finnas under kommande säsong.

Rullskidkurser
Årets stora nyhet är de särskilda rullskidskurser som erbjuds. Vid rullskidåkning är det ofta lättare att göra ett passande träningsupplägg om deltagarna har likvärdiga förkunskaper. För att var och en ska kunna få den hjälp som krävs bör inte heller grupperna vara för stora. Vid två olika tillfällen under hösten erbjuder vi därför nybörjarkurs och fortsättningskurs. Kurserna omfattar sex entimmespass på torsdagskvällar och deltagarantalet är maximerat till åtta i varje kurs. För dig som inte tidigare åkt rullskidor är detta en mycket bra möjlighet att komma igång. Nedan finns en länk till ett anmälningsformulär där anmälan görs till kurserna. I formuläret finns information om tider, kostnad m.m.


Träning hela säsongen
På tisdagar kl 18-19 blir det under hela säsongen träning på samma sätt som tidigare år. Vi kommer att varva rullskidåkning med skidgång/löpning och styrketräning. Vi börjar den 29 augusti vid VAIS-torpet och fortsätter varje vecka fram till Vasaloppsveckan. Alla är välkomna till denna träning oavsett förkunskaper.  Träningen leds av vår certifierade skidcoach Lars-Göran Ström. Lars-Göran har över 20 års erfarenhet som skidåkare på elitmotionärnivå. Kostnaden för träning under hela säsongen är 400 kr. För deltagande krävs också medlemskap i VAIS.

Vid frågor är ni välkomna att kontakta Göran Sjöbeck via mail: goransjobeck@hotmail.com
Comments