Nyheter


Intensivkurs i januari 2020

skickad 15 nov. 2019 11:54 av Vais Skidor

Även denna säsong kommer vi att köra våra populära intensivkurser på skidor. På kvällen fredagen den 10 januari börjar vi med en teorigenomgång i VAIS-torpet. 11-12 januari blir det skidåkning. I Växjö om snö finnes och annars på någon anläggning i närheten. 

Länk till mer information och anmälan finns här:  https://forms.gle/cqLYZaXxqvaRDZSz7

Lägerrullen avgjord

skickad 11 okt. 2019 15:43 av Vais Skidor

Den 5 oktober avgjordes rullskidloppet Lägerrullen för första gången. Barnen i vår skidverksamhet hjälpte till som funktionärer i ett lopp där startavgifterna oavkortat går till det skidläger som planeras för barnen i vinter. Även barnen fick förstås tävla. För de vuxna fanns två klasser 7 eller 14 kilometer vilket innebar två eller fyra varv runt sjön Trummen. Barnen körde ett varv a 3,5 km. Loppet gick för ovanlighetens skull med intervallstart. I det något blåsiga föret gick det alltså inte att ta rygg utan var och en fick göra sitt eget lopp. 

Klicka nedan så hittar ni resultatlistan från loppet. 

Tisdagsträningen inställd

skickad 23 sep. 2019 14:54 av Vais Skidor

På grund av sjukdom måste vi tills vidare ställa in tisdagsträningen som skulle börjat den 24 september. vi hoppas att träningen kan komma igång senare under hösten och vi återkommer med mera information. 

Höstens VAIS-lopp genomfört

skickad 22 sep. 2019 12:15 av Vais Skidor

Nu är höstens VAIS-lopp genomfört. Det blev en ganska kylig kväll och regnet tidigare under dagen medverkade nog till att deltagarantalet blev lågt. De som ändå var på plats fick uppleva ett riktigt fint löparväder. Fika i VAIS-torpet efteråt var kanske ändå kvällens höjdpunkt. VAIS sektion för skidor/löpning tackar alla deltagare och säger på återseende till 2020 års lopp. 

Klicka nedan för resultatlista

La Liga Längd

skickad 14 aug. 2019 14:17 av Vais Skidor   [ uppdaterad 14 aug. 2019 14:29 ]

Vais ställer upp med ett lag i den nya skidligan La Liga Längd. Ligan består av fyra Ronda (omgångar) där en Ronda körs på en kväll. Tre individuella lopp och en stafett under kvällen avgör vilken klubb som åkt bäst i Rondan. Efter sista Rondan summeras resultaten och det bästa laget kan titulera sig ligamästare. 

Ligan körs höst (rullskidor) och vinter (snöskidor). 

Datumen, tider och orter för hösten

26/8 - Ronda 1. Ort: Växjö. Start 19:00. Arrangör: Växjö AIS

16/9 - Ronda 2. Ort: Älmhult. Start 19:00. Arrangör: Älmhult SC

7/10 - Ronda 3. Ort: Växjö. Start 19:00. Arrangör: Nybro Ski 

21/10 Ronda 4 - FINAL. Ort: Växjö. Start 18:00. Arrangör: Brittatorps TK

Klubbarna som deltar i årets liga är:

Växjö AIS

Elmhult SC

Brittatorps TK

Nybro Ski

För uppdaterad information och beskrivningar till tävlingsbanorna publiceras på facebook.com/laligalangd

Information om Växjö skidstadion och Växjö Allmänna

skickad 11 dec. 2017 13:56 av Vais Skidor   [ uppdaterad 18 apr. 2018 15:33 ]

Information om Växjö skidstadion och Växjö Allmänna 

Vårt konstnösprojekt har efter mycket jobb i tysthet blivit en del i idrottsparken Växjö Allmänna.
Växjö allmänna är en park med plats för flera idrotter. Skidåkning, MTB och OCR (hinderbana typ Toughest). Tillsammans med ett antal föreningar i Växjö står vi nu inför att skapa en unik plats i Sverige för individuella utomhusidrotter. Platsen är fortsatt Marieberg, Räppe. 

Det har skapats en central organisation som driver parkens frågor. Växjö AIS är fortsatt ansvariga för skiddelen: Växjö Allmänna skidstadion.
Det är bit kvar vad det gäller finansieringen men hoppas att skidanläggningen ska kunna invigas till nästa vinter. De andra delarna kommer troligtvis vara igång till hösten -18. 

VAIS samarbetar med Outnorth

skickad 9 nov. 2016 14:36 av Vais Skidor   [ uppdaterad 21 sep. 2017 11:59 ]

VAIS samarbetar med Outnorth
Redan förra vintern fick vi hjälp av friluftsbutiken Outnorth med stort och smått i samband med våra skidaktiviteter för barn. Ett lyckat samarbete som vi nu vill arbeta vidare med och utveckla. En del av detta samarbete är att Outnorthbutiken i Växjö nu lämnar medlemmar i VAIS skidor/löpning 10 % rabatt på ordinarie pris på alla köp i butiken. Outnorth har ett ganska brett utbud av skidprodukter i butiken och ett ännu större sortiment finns på hemsidan outnorth.se. Rabatten gäller inte handel från hemsidan men säg till i butiken så kan produkterna som säljs på hemsidan tas hem till butiken. På detta sätt får vi på hemmaplan tillgång till ett mycket brett sortiment. Även på sådana produkter kan rabatten utnyttjas. 

Via butiken finns det också möjlighet att få hjälp med vallning och stenslipning av skidor. Även det till 10 % rabatt på ordinarie pris. 

Den viktigaste delen av samarbetet är vår satsning på skidaktiviteter för barn. Vi planerar att även denna säsong anordna aktiviteter för barn som skidlek/träning och barnens Vasalopp. Outnorth kommer att ge oss värdefullt stöd i det arbetet.   

1-7 of 7