Nyheter i Skidor / Löpning


Vasaloppssatsning för tjejer

skickad 13 mars 2018 15:33 av Vais Skidor

Nu är det tjejerna tur!

Första gången en tjej åkte Vasaloppet var 1923, hon hette Margit Nordin. Året efter förbjöds tjejer att åka Vasaloppet för att kvinnor inte ansågs klara av den långa distansen. Först 56 år senare var kvinnor välkomna igen. Men fortfarande domineras loppet av män. I år var sex av 72 anmälda Växjö AIS:are tjejer. Det vill vi ändra på.

Växjö AIS kommer att under 2018 starta en träningsgrupp med tjejer som tränar tillsammans för Vasaloppet 2019. De kommer ledas av Sofie Svensson, utbildad skidcoach och svensk mästare på rullskidor. Nivån på träningen kommer att anpassas individuellt, det enda kravet är att du stått på ett par skidor och är beredd att visa att Vasaloppet inte bara handlar om fysiska förutsättningar utan mer om inställning och förberedelser.

Anmälan och mer info hittar du på länken:

https://goo.gl/forms/vPHlbA6BhOt36omF3

I fäders och mödrars spår för framtids segrar!

Vasaloppsveckan

skickad 9 mars 2018 12:57 av Vais Skidor

 Nu är Vasaloppsveckan avklarad för den här gången. Inte mindre än 75 Vaisare hade anmält sig till något av loppen under veckan varav 72 till Vasaloppet. I Vasaloppet var snabbaste dam från VAIS Malin Johansson med tiden 9:02:27. Bland herrarna från VAIS var David Fransson snabbast med tiden 5:16:04. Tyvärr var det inte någon som representerade VAIS i Tjejvasan. 

Även om vi just nu har förträffliga skidspår på flera håll i Växjö går skidsäsongen mot sitt slut. Vi blickar redan framåt mot nästa säsong och räknar med att fortsatt kunna erbjuda olika kurser och träningsmöjligheter på flera nivåer. Kanske blir det kurser på rullskidor redan under våren, det är dumt att vänta med den träningen till hösten. Håll dig uppdaterade här på hemsidan och på Facebook "Skidor i Växjö" så missar du inte detta.  

Avslutning i Marcus Hellners rullskidskola

skickad 8 feb. 2018 12:59 av Vais Skidor   [ uppdaterad 8 feb. 2018 13:04 ]

Det har varit avslutning på Marcus Hellners rullskidskola by Outnorth. Direkt från Toblach via länk var Marcus själv. Det blev pratstund med Marcus, diplom och tårta. 

Stjärna på skidor - för hela familjen

skickad 8 feb. 2018 12:33 av Vais Skidor   [ uppdaterad 9 mars 2018 13:08 ]

 Lekfull träning för hela familjen

 Stjärna på skidor är en lekfull skidträning för hela familjen. Lekar och bus för barnen och möjlighet till teknikträning för de vuxna och äldre barn. 
Inga förkunskaper krävs vare sig för barn eller vuxna. Och det går bra att bara låta barnet åka om du som vuxen inte vill. Det finns tio utrustningar att låna i storleken 27-33. Träffarna kommer att ske i Växjö då det finns snö. Uppdatering om snöläget och plats görs via facebook.se/skidorivaxjo
Ingen föranmälan krävs. Det är bara att dyka upp i tid.

Populär skidkurs

skickad 4 feb. 2018 17:27 av Vais Skidor   [ uppdaterad 4 feb. 2018 17:29 ]

  
Vår intensivkurs för längdskidor genomfördes helgen den 12-14 januari. Vi började med en teorigenomgång i friluftsbutiken Outnorths lokaler på fredagkvällen. På lördag och söndag åkte vi till Landsbro för två ganska intensiva dagar med teknikträning.  Tränarna Sofie Svensson och Erik Svensson instruerade både i grupp och gav individuell coachning. Det blev tydligt att det snabbt går att lära in rätt teknik för den som är nybörjare och även att mer erfarna åkare kan ha stor nytta av tekniktips. Den utvärdering som genomförts efter kursen gav mycket positiv kritik till såväl kursernas upplägg som till våra duktiga tränare. Vi hoppas att vi kan fortsätta med kurserna även till nästa säsong.   

Information om Växjö skidstadion och Växjö Allmänna

skickad 11 dec. 2017 13:56 av Vais Skidor   [ uppdaterad 18 apr. 2018 15:33 ]

Information om Växjö skidstadion och Växjö Allmänna 

Vårt konstnösprojekt har efter mycket jobb i tysthet blivit en del i idrottsparken Växjö Allmänna.
Växjö allmänna är en park med plats för flera idrotter. Skidåkning, MTB och OCR (hinderbana typ Toughest). Tillsammans med ett antal föreningar i Växjö står vi nu inför att skapa en unik plats i Sverige för individuella utomhusidrotter. Platsen är fortsatt Marieberg, Räppe. 

Det har skapats en central organisation som driver parkens frågor. Växjö AIS är fortsatt ansvariga för skiddelen: Växjö Allmänna skidstadion.
Det är bit kvar vad det gäller finansieringen men hoppas att skidanläggningen ska kunna invigas till nästa vinter. De andra delarna kommer troligtvis vara igång till hösten -18. 

Resultat från VAIS-loppet 19 september

skickad 28 sep. 2017 04:07 av Vais Skidor   [ uppdaterad 28 sep. 2017 06:41 ]

Resultat från VAIS-loppet 19 september

 Bra förhållanden bjöd på bra tider i höstens VAIS-lopp. Segrade gjorde Omar Nuur på finfina tiden 29:42. Grattis till ett väl genomfört lopp säger vi. 

Klicka på länken nedan för en fullständig resultatlista. 


VAIS-loppet hösten 2017

skickad 31 juli 2017 14:40 av Vais Skidor

Tisdagen den 19 september är det dags för höstens VAIS-lopp. Kl. 18:30 går starten vid VAIS-torpet i Fyllerydsskogen. Banan är 8,4 km. Möjligheter till ombyte och dusch finns vid VAIS-torpet. Anmälningsavgiften är 50 kr och då ingår fika i Vais-torpet efter loppet. Överskottet går till vår barnverksamhet. Ungdomar upp till 18 år betalar inget men får givetvis fika. Betalning görs enklast i samband med uthämtning av nummerlapp före loppet. 

Det går att anmäla sig på plats men det är bra om ni gör en föranmälan så vi vet hur många som kommer. Anmälan kan göras till goransjobeck@hotmail.com eller 070-6594079.

Alla, medlem eller inte, är hjärtligt välkomna!

Skidträning hösten 2017

skickad 29 juni 2017 15:07 av Vais Skidor   [ uppdaterad 21 sep. 2017 11:48 ]

Här finns information om skidträningen hösten 2017. Det finns mer intressant information under Aktuella Kurser. 

Rullskidkurser
Årets stora nyhet är de särskilda rullskidskurser som erbjuds. Vid rullskidåkning är det ofta lättare att göra ett passande träningsupplägg om deltagarna har likvärdiga förkunskaper. För att var och en ska kunna få den hjälp som krävs bör inte heller grupperna vara för stora. Vid två olika tillfällen under hösten erbjuder vi därför nybörjarkurs och fortsättningskurs. Kurserna omfattar sex entimmespass på torsdagskvällar och deltagarantalet är maximerat till åtta i varje kurs. För dig som inte tidigare åkt rullskidor är detta en mycket bra möjlighet att komma igång. 


Träning hela säsongen
På tisdagar kl 18-19 blir det under hela säsongen träning på samma sätt som tidigare år. Vi kommer att varva rullskidåkning med skidgång/löpning och styrketräning. Vi börjar den 29 augusti vid VAIS-torpet och fortsätter varje vecka fram till Vasaloppsveckan. Alla är välkomna till denna träning oavsett förkunskaper.  Träningen leds av vår certifierade skidcoach Lars-Göran Ström. Lars-Göran har över 20 års erfarenhet som skidåkare på elitmotionärnivå. Kostnaden för träning under hela säsongen är 400 kr. För deltagande krävs också medlemskap i VAIS.

Vid frågor är ni välkomna att kontakta Göran Sjöbeck via mail: goransjobeck@hotmail.com

VAIS samarbetar med Outnorth

skickad 9 nov. 2016 14:36 av Vais Skidor   [ uppdaterad 21 sep. 2017 11:59 ]

VAIS samarbetar med Outnorth
Redan förra vintern fick vi hjälp av friluftsbutiken Outnorth med stort och smått i samband med våra skidaktiviteter för barn. Ett lyckat samarbete som vi nu vill arbeta vidare med och utveckla. En del av detta samarbete är att Outnorthbutiken i Växjö nu lämnar medlemmar i VAIS skidor/löpning 10 % rabatt på ordinarie pris på alla köp i butiken. Outnorth har ett ganska brett utbud av skidprodukter i butiken och ett ännu större sortiment finns på hemsidan outnorth.se. Rabatten gäller inte handel från hemsidan men säg till i butiken så kan produkterna som säljs på hemsidan tas hem till butiken. På detta sätt får vi på hemmaplan tillgång till ett mycket brett sortiment. Även på sådana produkter kan rabatten utnyttjas. 

Via butiken finns det också möjlighet att få hjälp med vallning och stenslipning av skidor. Även det till 10 % rabatt på ordinarie pris. 

Den viktigaste delen av samarbetet är vår satsning på skidaktiviteter för barn. Vi planerar att även denna säsong anordna aktiviteter för barn som skidlek/träning och barnens Vasalopp. Outnorth kommer att ge oss värdefullt stöd i det arbetet.   

1-10 of 10