Nyheter i Skidor / Löpning


La Liga Längd

skickad 14 aug. 2019 14:17 av Vais Skidor   [ uppdaterad 14 aug. 2019 14:29 ]

Vais ställer upp med ett lag i den nya skidligan La Liga Längd. Ligan består av fyra Ronda (omgångar) där en Ronda körs på en kväll. Tre individuella lopp och en stafett under kvällen avgör vilken klubb som åkt bäst i Rondan. Efter sista Rondan summeras resultaten och det bästa laget kan titulera sig ligamästare. 

Ligan körs höst (rullskidor) och vinter (snöskidor). 

Datumen, tider och orter för hösten

26/8 - Ronda 1. Ort: Växjö. Start 19:00. Arrangör: Växjö AIS

16/9 - Ronda 2. Ort: Älmhult. Start 19:00. Arrangör: Älmhult SC

7/10 - Ronda 3. Ort: Växjö. Start 19:00. Arrangör: Nybro Ski 

21/10 Ronda 4 - FINAL. Ort: Växjö. Start 18:00. Arrangör: Brittatorps TK

Klubbarna som deltar i årets liga är:

Växjö AIS

Elmhult SC

Brittatorps TK

Nybro Ski

För uppdaterad information och beskrivningar till tävlingsbanorna publiceras på facebook.com/laligalangd

Vårens VAIS-lopp genomfört

skickad 10 maj 2019 15:48 av Vais Skidor

Den 7 maj var det dags för vårens VAIS-lopp. Jämfört med de senaste loppen som genomförts i sommartemperaturer var detta en ganska kylig kväll. Kanske var det därför som det blev ett väldigt snabbt lopp. Många snabba tider och flera personliga rekord. Snabbast var Ken Slättengren från Högby IF som avverkade loppets 8,4 km på tiden 29:29. 37 deltagare gick i mål denna gång och fick sedan en trevlig fikastund framför brasan i VAIS-torpet. Nu fortsätter vi träna och laddar inför höstens lopp.

Här under finns länk till resultatlista från loppet. 

Vasaloppsveckan 2019

skickad 25 mars 2019 13:45 av Vais Skidor

Nu är Vasaloppets vintervecka 2019 avklarad, säsongens stora mål för flera av oss. De inledande loppen bjöd på fina förhållanden med snabbt före medan Vasaloppet 90 km blev en ordentlig utmaning. Från VAIS var 77 åkare anmälda till något av loppen. Flest anmälda VAIS-are hade Vasaloppet 90 km med 67 st. Snabbast av herrarna var Robert Karlsson med tiden 6:58:53. Bland damerna var Lena Björklund snabbast med tiden 9:28:02. 

VAIS anordnade traditionsenligt bussresa med övernattning på Sälsäterns Fjällgård i Lindvallen. På vägen hem firade vi vår ordförande Göran som gjorde sitt 10:e Vasalopp. 

Information om Växjö skidstadion och Växjö Allmänna

skickad 11 dec. 2017 13:56 av Vais Skidor   [ uppdaterad 18 apr. 2018 15:33 ]

Information om Växjö skidstadion och Växjö Allmänna 

Vårt konstnösprojekt har efter mycket jobb i tysthet blivit en del i idrottsparken Växjö Allmänna.
Växjö allmänna är en park med plats för flera idrotter. Skidåkning, MTB och OCR (hinderbana typ Toughest). Tillsammans med ett antal föreningar i Växjö står vi nu inför att skapa en unik plats i Sverige för individuella utomhusidrotter. Platsen är fortsatt Marieberg, Räppe. 

Det har skapats en central organisation som driver parkens frågor. Växjö AIS är fortsatt ansvariga för skiddelen: Växjö Allmänna skidstadion.
Det är bit kvar vad det gäller finansieringen men hoppas att skidanläggningen ska kunna invigas till nästa vinter. De andra delarna kommer troligtvis vara igång till hösten -18. 

VAIS samarbetar med Outnorth

skickad 9 nov. 2016 14:36 av Vais Skidor   [ uppdaterad 21 sep. 2017 11:59 ]

VAIS samarbetar med Outnorth
Redan förra vintern fick vi hjälp av friluftsbutiken Outnorth med stort och smått i samband med våra skidaktiviteter för barn. Ett lyckat samarbete som vi nu vill arbeta vidare med och utveckla. En del av detta samarbete är att Outnorthbutiken i Växjö nu lämnar medlemmar i VAIS skidor/löpning 10 % rabatt på ordinarie pris på alla köp i butiken. Outnorth har ett ganska brett utbud av skidprodukter i butiken och ett ännu större sortiment finns på hemsidan outnorth.se. Rabatten gäller inte handel från hemsidan men säg till i butiken så kan produkterna som säljs på hemsidan tas hem till butiken. På detta sätt får vi på hemmaplan tillgång till ett mycket brett sortiment. Även på sådana produkter kan rabatten utnyttjas. 

Via butiken finns det också möjlighet att få hjälp med vallning och stenslipning av skidor. Även det till 10 % rabatt på ordinarie pris. 

Den viktigaste delen av samarbetet är vår satsning på skidaktiviteter för barn. Vi planerar att även denna säsong anordna aktiviteter för barn som skidlek/träning och barnens Vasalopp. Outnorth kommer att ge oss värdefullt stöd i det arbetet.   

1-5 of 5