Aktuellt i Skidor / Löpning


Skidträning hösten 2017

skickad 29 juni 2017 15:07 av Vais Skidor   [ uppdaterad 29 juni 2017 15:28 ]

Nu är det inte lång tid kvar innan VAIS skidträning sätter igång. Jämfört med tidigare år genomför vi nu vissa förändringar.  Vi kan nu erbjuda träning på rullskidor i mindre grupper och med mera individuell coachning för både nybörjare och mer erfarna åkare. Följande träningsmöjligheter kommer att finnas under kommande säsong.

Rullskidkurser
Årets stora nyhet är de särskilda rullskidskurser som erbjuds. Vid rullskidåkning är det ofta lättare att göra ett passande träningsupplägg om deltagarna har likvärdiga förkunskaper. För att var och en ska kunna få den hjälp som krävs bör inte heller grupperna vara för stora. Vid två olika tillfällen under hösten erbjuder vi därför nybörjarkurs och fortsättningskurs. Kurserna omfattar sex entimmespass på torsdagskvällar och deltagarantalet är maximerat till åtta i varje kurs. För dig som inte tidigare åkt rullskidor är detta en mycket bra möjlighet att komma igång. Nedan finns en länk till ett anmälningsformulär där anmälan görs till kurserna. I formuläret finns information om tider, kostnad m.m.


Träning hela säsongen
På tisdagar kl 18-19 blir det under hela säsongen träning på samma sätt som tidigare år. Vi kommer att varva rullskidåkning med skidgång/löpning och styrketräning. Vi börjar den 29 augusti vid VAIS-torpet och fortsätter varje vecka fram till Vasaloppsveckan. Alla är välkomna till denna träning oavsett förkunskaper.  Träningen leds av vår certifierade skidcoach Lars-Göran Ström. Lars-Göran har över 20 års erfarenhet som skidåkare på elitmotionärnivå. Kostnaden för träning under hela säsongen är 400 kr. För deltagande krävs också medlemskap i VAIS.

Vid frågor är ni välkomna att kontakta Göran Sjöbeck via mail: goransjobeck@hotmail.com

VAIS-Loppet våren 2017

skickad 1 maj 2017 13:08 av Vais Skidor

Tisdagen den 16 maj är det dags för vårens VAIS-lopp. Kl. 18:30 går starten vid VAIS-torpet i Fyllerydsskogen. Banan är 8,4 km. Möjligheter till ombyte och dusch finns vid VAIS-torpet. Anmälningsavgiften är 50 kr och då ingår fika i Vais-torpet efter loppet. Överskottet går till vår barnverksamhet. Ungdomar upp till 18 år betalar inget men får givetvis fika. Betalning görs enklast i samband med uthämtning av nummerlapp före loppet. 

Det går att anmäla sig på plats men det är bra om ni gör en föranmälan så vi vet hur många som kommer. Anmälan kan göras till goransjobeck@hotmail.com eller 070-6594079.

Alla, medlem eller inte, är hjärtligt välkomna!

VAIS samarbetar med Outnorth

skickad 9 nov. 2016 14:36 av Vais Skidor

Redan förra vintern fick vi hjälp av friluftsbutiken Outnorth med stort och smått i samband med våra skidaktiviteter för barn. Ett lyckat samarbete som vi nu vill arbeta vidare med och utveckla. En del av detta samarbete är att Outnorthbutiken i Växjö nu lämnar medlemmar i VAIS skidor/löpning 10 % rabatt på ordinarie pris på alla köp i butiken. Outnorth har ett ganska brett utbud av skidprodukter i butiken och ett ännu större sortiment finns på hemsidan outnorth.se. Rabatten gäller inte handel från hemsidan men säg till i butiken så kan produkterna som säljs på hemsidan tas hem till butiken. På detta sätt får vi på hemmaplan tillgång till ett mycket brett sortiment. Även på sådana produkter kan rabatten utnyttjas. 

Via butiken finns det också möjlighet att få hjälp med vallning och stenslipning av skidor. Även det till 10 % rabatt på ordinarie pris. 

Den viktigaste delen av samarbetet är vår satsning på skidaktiviteter för barn. Vi planerar att även denna säsong anordna aktiviteter för barn som skidlek/träning och barnens Vasalopp. Outnorth kommer att ge oss värdefullt stöd i det arbetet. 

Den 22 november är ett bra tillfälle att hälsa på i Outnorthbutiken. Då anordnas en särskild skidkväll med bl.a. specialerbjudanden i butiken.      

1-3 of 3