Nyheter i Skidor / Löpning


Resa till världscuptävlingar i Ulricehamn

skickad 4 nov. 2018 13:23 av Vais Skidor   [ uppdaterad 4 nov. 2018 13:26 ]

Den 27 januari 2019 kommer världseliten på längdskidor till Ulricehamn. Då kommer det köras världscupstafetter. Vi har tänkt att hyra en buss för att åka dit och titta. Kostnaden för bussresan är 200 kr per person men barn åker gratis. Kostnad för biljetter tillkommer.


Biljetter kan väljas från följande kategorier


Arena: Vuxen 225 kr Ungdom 13-17 år 95 kr barn 0-12 år 0 kr


Läktare kurva: Vuxen 325 kr Ungdom 13-17 år 145 kr barn 0-12 år 0 kr


Läktare upplopp: Vuxen 395 kr Ungdom 13-17 år 175 kr barn 0-12 år 0 kr


Anmälan ska göras så snart som möjligt till Göran Sjöbeck vi e-post: goransjobeck@hotmail.com


Meddela också hur många platser ni vill ha och vilka biljetter.

Resultat VAIS-loppet hösten 2018

skickad 20 sep. 2018 13:23 av Vais Skidor

Nu är höstens VAIS-lopp avgjort. 30 löpare gjorde upp i ett strålande sensommarväder. Snabbaste herre var Mikael Åberg och snabbaste dam Christina Stålhandske. Efteråt bjöds på fika i VAIS-torpet. VAIS skidor/löpning tackar för de frivilliga bidragen till vår barnverksamhet. 

För att se den fullständiga resultatlistan klicka på dokumentet nedan. 

VAIS MN - nu har färden mot Mora börjat

skickad 5 juni 2018 15:11 av Vais Skidor

Nu har den långa färden mot Mora börjat för deltagarna i VAIS MN. Den första samlingen av fyra genomfördes i går under ledning av Sofie Svensson från VKV Coaching.

11 tjejer ska nu tillsammans för verkliga drömmen att korsa mållinjen i Mora. 

Vi alla önskar er lycka till och ni är ett föredöme för oss alla. 

I mödrars spår för framtids segrar!

Vasaloppssatsning för tjejer

skickad 13 mars 2018 15:33 av Vais Skidor

Nu är det tjejerna tur!

Första gången en tjej åkte Vasaloppet var 1923, hon hette Margit Nordin. Året efter förbjöds tjejer att åka Vasaloppet för att kvinnor inte ansågs klara av den långa distansen. Först 56 år senare var kvinnor välkomna igen. Men fortfarande domineras loppet av män. I år var sex av 72 anmälda Växjö AIS:are tjejer. Det vill vi ändra på.

Växjö AIS kommer att under 2018 starta en träningsgrupp med tjejer som tränar tillsammans för Vasaloppet 2019. De kommer ledas av Sofie Svensson, utbildad skidcoach och svensk mästare på rullskidor. Nivån på träningen kommer att anpassas individuellt, det enda kravet är att du stått på ett par skidor och är beredd att visa att Vasaloppet inte bara handlar om fysiska förutsättningar utan mer om inställning och förberedelser.

Anmälan och mer info hittar du på länken:

https://goo.gl/forms/vPHlbA6BhOt36omF3

I fäders och mödrars spår för framtids segrar!

Vasaloppsveckan

skickad 9 mars 2018 12:57 av Vais Skidor

 Nu är Vasaloppsveckan avklarad för den här gången. Inte mindre än 75 Vaisare hade anmält sig till något av loppen under veckan varav 72 till Vasaloppet. I Vasaloppet var snabbaste dam från VAIS Malin Johansson med tiden 9:02:27. Bland herrarna från VAIS var David Fransson snabbast med tiden 5:16:04. Tyvärr var det inte någon som representerade VAIS i Tjejvasan. 

Även om vi just nu har förträffliga skidspår på flera håll i Växjö går skidsäsongen mot sitt slut. Vi blickar redan framåt mot nästa säsong och räknar med att fortsatt kunna erbjuda olika kurser och träningsmöjligheter på flera nivåer. Kanske blir det kurser på rullskidor redan under våren, det är dumt att vänta med den träningen till hösten. Håll dig uppdaterade här på hemsidan och på Facebook "Skidor i Växjö" så missar du inte detta.  

Information om Växjö skidstadion och Växjö Allmänna

skickad 11 dec. 2017 13:56 av Vais Skidor   [ uppdaterad 18 apr. 2018 15:33 ]

Information om Växjö skidstadion och Växjö Allmänna 

Vårt konstnösprojekt har efter mycket jobb i tysthet blivit en del i idrottsparken Växjö Allmänna.
Växjö allmänna är en park med plats för flera idrotter. Skidåkning, MTB och OCR (hinderbana typ Toughest). Tillsammans med ett antal föreningar i Växjö står vi nu inför att skapa en unik plats i Sverige för individuella utomhusidrotter. Platsen är fortsatt Marieberg, Räppe. 

Det har skapats en central organisation som driver parkens frågor. Växjö AIS är fortsatt ansvariga för skiddelen: Växjö Allmänna skidstadion.
Det är bit kvar vad det gäller finansieringen men hoppas att skidanläggningen ska kunna invigas till nästa vinter. De andra delarna kommer troligtvis vara igång till hösten -18. 

VAIS samarbetar med Outnorth

skickad 9 nov. 2016 14:36 av Vais Skidor   [ uppdaterad 21 sep. 2017 11:59 ]

VAIS samarbetar med Outnorth
Redan förra vintern fick vi hjälp av friluftsbutiken Outnorth med stort och smått i samband med våra skidaktiviteter för barn. Ett lyckat samarbete som vi nu vill arbeta vidare med och utveckla. En del av detta samarbete är att Outnorthbutiken i Växjö nu lämnar medlemmar i VAIS skidor/löpning 10 % rabatt på ordinarie pris på alla köp i butiken. Outnorth har ett ganska brett utbud av skidprodukter i butiken och ett ännu större sortiment finns på hemsidan outnorth.se. Rabatten gäller inte handel från hemsidan men säg till i butiken så kan produkterna som säljs på hemsidan tas hem till butiken. På detta sätt får vi på hemmaplan tillgång till ett mycket brett sortiment. Även på sådana produkter kan rabatten utnyttjas. 

Via butiken finns det också möjlighet att få hjälp med vallning och stenslipning av skidor. Även det till 10 % rabatt på ordinarie pris. 

Den viktigaste delen av samarbetet är vår satsning på skidaktiviteter för barn. Vi planerar att även denna säsong anordna aktiviteter för barn som skidlek/träning och barnens Vasalopp. Outnorth kommer att ge oss värdefullt stöd i det arbetet.   

1-7 of 7